Filmrecension: Skrattet fastnar i halsen

Recension skriven av Elin Dunås i Läsarnas Fria Tidning den 20 september 2007

Film: Priceless
Regi: Pierre Salvadori
Medverkande: Audrey Tatou, Gad Elmaleh
Urspungsland: Frankrike

LF_priceless

Den kvinnliga sol-och våraren Irène tror att den lågavlönade hotellslaven Jeanne är en riktig riking. Jeanne blir i sin tur så betagen av denna vackra kvinna att han spelar med, trots att det kostar honom jobb och besparingar. Snart är även han inne på samma bana som Iréne.

Priceless är en romantisk förväxlingskomedi som vill vara rolig, men oftast misslyckas. Det är inte kul att se den dumsnälle Jeanne bli förnedrad av kvinnan han avgudar, eller att se rika män och kvinnor utnyttjas och bedras. Deras enda brott: att de är gamla.

Det är också ett problem att de människor som blir blåsta känns mer äkta än huvudpersonerna. Kanske är det ett ålderstecken, men jag tycker synd om dem.

Audrey Tatous pinnsmala kropp exponeras till max i den ena urringade kreationen efter den andra. Bortsett från det är hon trots allt bra som den beräknande Irène. Att rollfiguren är överdriven i sin hänsynslöshet är inte hennes fel. Men Jeanne, gestaltad av Gad Elmaleh, spelar över.

Det här är en ojämn film som växlar mellan att vara charmig, pinsam och lite långtråkig, även om den tar sig något på slutet.

Om du gillade Sudrey tatou i Amelie från Montmartre och absolut inte vill missa henens senaste film, vänta åtminstone tills den kommer på dvd.

Priceless är tvärtemot vad titeln säger inte obetalbar, den är inte ens värd sitt biljettpris.