Lady Kabash gjorde min dag

Idag har det varit kallt och regnigt. Vi hade planerat en utflykt men lusten tröt. Vad skulle vi göra istället? Efter ett långt härligt telefonsamtal med en väninna, kollade jag snabbt på facebook om det fanns några event i min närhet. Och minsann – det fanns ju hela två stycken jag gärna ville gå på.

Först cyklade vi till hatisha1ntverksföreningen Knut som hade sin vårmarknad i lokalen bara ett par kvarter bort. De sålde keramikmuggar, textilier och annat hantverk. Jag var intresserad av tröjorna och letade efter en grön ekologisk tisha att ha när jag håller workshop om lokal resiliens om ett par veckor. Blev jätteglad när jag hittade en med en lokal tall från sjön Flaten på, från lokala märket Lady Kabash.

Ruben fick en frasig våffla och två glas saft och sen cyklade vi vidare till Gunillas trädgårdsloppis i Käringstan.

Där blev jag upplivad över att möta inte bara Gunilla utan även Lisa, Ingrid, Katja, My och Christina. Medan Ruben hoppade i Gunillas studsmatta passade jag på att fika med de andra, några inköp blev det inte förutom en pocketbok.

Nu har jag provat tishan och den är så mjuk och skön att jag hade svårt att ta av den. Det här blir nya favoritmärket! Extra kul är det att den är lokalproducerad. Såhär beskriver Lady Kabash tröjorna på sin hemsida: ”Vi handtrycker alla tröjor själva, på sweatshop-fria tröjor som producerats under schyssta förhållanden, många av ekologisk bomull eller bambu.”

tishaelin