Massage i coronatider

I fredags var jag på en massage som jag hade bokat in för ett bra tag sedan. Jag bokade in den för att jag länge känt mig trött och behövde en liten boost. Jag vet ju också att vi människor mår bra av närhet och det har jag inte direkt i överflöd numera, om jag inte räknar med katterna.

När det väl var dags för massagen hade jag dock hunnit vara ledig och åka på skidsemester, så energin var på topp, jag var inte trött längre.

Det var en kombinerad massage och healing och det var en på många sätt positiv upplevelse. Det lustiga var att när jag skulle gå så sträckte hon fram ena handen, vilket jag tolkade som att hon ville ta i hand. Men när jag gjorde en gest att ta hennes hand vek hon undan. Hon sa att vi tar ju inte i hand eller kramas nu under coronatider. Hon hade bara sträckt sig fram för att ta något. Jag tyckte att det var lite märkligt i den kontexten vi var i, att inte vilja ta i hand, när hon hade masserat i stort sett hela min kropp inklusive mina händer med sina bara händer. Men jag sa ingenting om det.

Handmassage

Två dagar senare började jag känna mig lite hängig. Jag blev tvungen att lägga mig och sova i flera timmar mitt på dagen, vilket inte är normalt för mig.

Nästa dag fick jag lite feber och kände mig illamående och yr.

Jag fick för mig att jag skulle kolla massörens facebooksida, som visade sig ha många offentliga inlägg. Samma dag jag varit där på massage skrev hon att hon var sjuk. Det fick mig verkligen att fundera på både det ena och det andra.

Jag tror inte det blir någon mer massage för mig på ett bra tag.

En väninna blev sjuk efter att ha varit på ansiktsbehandling där hon som behandlade inte hade ansiktsmask. Det hade inte massören heller kan jag tillägga.